Koi Pro Plus Pellets

4kg Zak Koi Pro Plus
4kg Zak Koi Pro Plus

weerstand optimaliserende vismeelpellets voor Koi

Een gezonde koi met een hoge weerstand groeit en ontwikkelt zich vele malen beter dan een koi die het hele jaar door ziekteverwekkers en parasieten afvecht. Vanuit dit oogpunt is de Koi Pro Plus Pellet ontwikkeld. Deze pellet is specifiek ontwikkeld voor koi in afgesloten vijvers. Een koi kan behoorlijk kieskeurig zijn waardoor wij een keuze hebben gemaakt in alleen de allerbeste ingrediënten. Deze 6mm pellet zit boordevol slimme natuurlijke groei en weerstand verbeteraars die de koi’s in uw vijver laat floreren!
Product logo Carp Pro Plus

Shield - optimaliseren van de slijmhuid productie

Dit product werd toegevoegd om de aanmaak van de slijmlaag van de koi te stimuleren. De slijmlaag van een koi is zijn eerste afweermiddel. Als ware het een schild tegen parasieten die zich op de huid van de koi willen nestelen. Hoe dikker deze slijmlaag is, des te moeilijker is het voor de parasieten om zich te ontwikkelen, te vermeerderen en daarmee de koi te verzwakken. Wanneer de Koi Pro Plus Pellet onderdeel is van het dagelijkse dieet van de karper, zit zijn huid door toedoen van “Shield” altijd dik in het slijm. De huidkwaliteit verbetert zo enorm en ze krijgen bovendien een diepe glans. Hierdoor lijken de vissen wel gepolijst.

Efficiëntere vertering en ondersteunen van het immuunsysteem

In de Koi Pro Plus pellet zijn Gutoptimizers toegevoegd op basis van gisten. Deze zorgen voor een verbeterde darmflora. Hierdoor wordt de voedingsopname tijdens het verteringsproces geoptimaliseerd. Op de darmwand van de koi zijn zogenaamde darmvlokken aanwezig. De Gutoptimizers zorgen ervoor dat de darmvlokken langer worden en in aantal toenemen. Hierdoor wordt elk voedsel dat de koi opneemt efficiënter verteert en benut. Door het toevoegen van Gutoptimizers worden ook opportunistische bacteriën gebonden en verwijderd uit het darmsysteem. Hiermee is het een directe ondersteuning van het immuunsysteem van de koi. Zo worden alle stoffen direct opgenomen in het lichaam en gaan er minder stoffen verloren. Omdat deze stoffen volledig worden opgenomen in het lichaam is er ook minder ruimte voor slechte bacteriën die op deze manier geen kans krijgen om zich te nestelen. Wat dus ook weer een directe ondersteuning is aan het immuunsysteem.

Eiwit/Vet verhouding voor body en lengte

Een koi kan zowel eiwit als vet omzetten naar energie. Eiwit kan hij alleen maar gebruiken voor groei. Met groei bedoelen we het toenemen van lengte en spiermassa en niet het vervetten, dikker worden, van de koi. De koi Pro Plus pellets hebben een optimale verhouding eiwit/vet (40%/10%) voor koi. Een grote koi verbruikt meer energie dan zijn kleinere soortgenoten doordat hij nu eenmaal een groter lichaam heeft. Hierdoor moet het vetpercentage in het voer voor grote koi in balans liggen. Wanneer er voldoende vet aanwezig is in het voer, worden de eiwitten benut voor groei en body en niet omgezet naar energie.

Verteerbare/benutbare eiwitten

Een product analyse op een verpakking geeft het eiwit percentage weer, die aanwezig is in het voer. Echter zegt dit niets over de verteerbaarheid en het aminozuurprofiel en daarmee de benutbaarheid van de eiwitten. Met andere woorden: hoe groot het deel van de eiwitten is, dat de koi daadwerkelijk kan omzetten naar groei/body. Zo kan een voer wel 40% proteïnes bevatten, maar wanneer hiervan de verteerbaarheid laag is en het aminozuurprofiel niet compleet (maar 50% benutbaar) dan levert het voer maar weinig (niet meer dan 20%) benutbare proteïne aan de vis. De verteerbare (benutbare) eiwitten in de koi Pro Plus pellets zijn grotendeels afkomstig van vismeel, krill en vishydrolysaten. Dit zijn zogenaamde lichaamseigen proteïnes die zeer makkelijk door de karper opgenomen kunnen worden. Van de 40% proteïne is ruim 90% verteerbaar (benutbaar) met een optimaal aminozuurprofiel (wat dus het benutbare aandeel proteïne op ruim 36% zet) waardoor de eiwitbenutting zeer hoog is.

Vet op basis van algen

De meest voorkomende vetleverancier in pellets is olie. Visolie, palmolie en raapzaadolie om er maar een paar te noemen. Naast het feit dat olie uitlekt zodra de pellet in het water komt, en daarmee verloren gaat, is vooral de visolie ook niet altijd even zuiver. Door vervuiling in de zeeën kan visolie sporen van dioxine, kwik en andere vervuilers bevatten die schadelijk zijn voor koi. Tevens is olie gevoeliger voor bederf waardoor deze slecht wordt. Bedorven olie is niet goed voor de ingewanden van een koi en tevens ook niet aantrekkelijk om op te eten. Hierdoor neemt de acceptatie van het voer af. Eén van de nieuwste ontwikkelingen is om vet uit zee algen te halen. Deze algen worden in een fabriek gekweekt en zijn daarmee volledig duurzaam, maar ook 100% PCB-, kwik- en dioxinevrij! De algen hebben een heel hoog gehalte aan DHA Omega 3 vetzuren.  Deze zijn essentieel voor: het immuunsysteem, hersenen- en oogontwikkeling, hart, bloedvaten, de groei- en weefselontwikkeling van de koi. Een erg belangrijk onderdeel dat voorheen enkel gewonnen werd uit vismeel en -olie.